Novosti

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - стручно-педагошка пракса - I година

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - стручно-педагошка пракса - I година

napisao/la Darko Dražić -
Broj odgovora: 0

Поштовани студенти I године основних струковних студија,

Стручно-педагошка пракса ће у овој студијској години бити одржана у онлајн консултативној форми са васпитачима менторима који раде у предшколским установама.

Зато вас молимо да обавезно попуните овај упитник закључно са петком 14.5.2021.:

https://forms.gle/VT4MS16KJqWePTLD7 

Пре стручне праксе пажљиво прочитајте Смернице за студенте које ће вам помоћи да стекнете увид у то на шта би требало да се фокусирате током стручне праксе и попуњавања Дневника стручне праксе. Такође, неопходно је да васпитача ментора упознате са тим шта су ваше обавезе тако што ћете им проследити два документа која су у прилогу обавештења. 

Током стручно-педагошке праксе:

  1. Сваки студент ће имати задатак да се определи за једну предшколску установу којом ће се бавити (препорука је да то буде установа из блиског окружења студента, у односу на место живљења).
  2. Студенти ће анализирати сајт установе (додатно, ако установа има Facebook страницу могу да користе и тај извор) ради прикупљања података за реализацију задатака у Дневнику праксе.
  3. Студенти треба да имају ментора (васпитача запосленог у предшколској установи за коју су се определили) који ће им бити доступан за онлајн комуникацију и помагати у задацима.

Уколико студент не може сам да обезбеди ментора биће му, по распореду који праве руководиоци праксе додељен ментор – студент мастер студија у ВШССВПИ - Сирмијум који је запослен као васпитач. Зато је важно да до 14.5.2021. обавезно попуните упитник.

Студент је у обавези да попуни Дневник стручно-педагошке праксе у складу са задацима праксе и датим упутствима руководиоца праксе (за попуњавање користити хемијску оловку). Дневник је у штампаној форми и може се набавити у скриптарници Школе или у ЈВС у Чачку.

Студент је у обавези да попуњен Дневник стручно-педагошке праксе преда у скриптарници Школе у Сремској Митровици, односно у ЈВС у Чачку до 20.6.2021.

Уз Дневник студент прилаже и Потврду о обављеној пракси (образац потврде се може набавити у скриптарници Школе, односно у ЈВС у Чачку). Није потребно предавати Упут за праксу.

Желимо вам да процес учења кроз комуникацију са васпитачем ментором буде пријатан и користан за упознавање са професијом васпитача!

За све нејасноће, дилеме и додатна питања се можете обратити руководиоцима праксе.

Пуно поздрава,
руководиоци стручне праксе

професорка др Мирјана Николић (vs.mirjana.nikolic@gmail.com),
професорка др Исидора Кораћ (vs.isidora.korac@gmail.com),
асистент Ивана Прлић (vs.ivana.prlic@gmail.com)

Стручна пракса студената - смернице за рад - 1. и 2. семестар

Упутство за студенте менторе - стручна пракса у 1. и 2. семестру